Sygdom, barsel og opsigelser - regler og praktik

Når du ansætter medarbejdere, bør du også sikre, at du giver dem de rette vilkår under ansættelsen, blandt andet under sygdom og barsel, og at du opretter og håndterer dem korrekt i lønsystemet.

Fejl i dette kan nemlig skabe konflikter, som koster tid og bøvl - og som derfor er smarte at undgå. Det kan også have store konsekvenser for virksomhedens økonomi, hvis I ikke håndterer sygdom, barsel og opsigelser korrekt.


Hvorfor skal du deltage?

På dette heldagskursus bliver du klædt på til at håndtere sygdom, barsel og opsigelsessager på den bedste måde i DataLøn. Du lærer de relevante regler inden for sygedagpengeloven, barselsloven og funktionærloven at kende, lige som du lærer at bruge lovene rigtigt i dit daglige arbejde med lønsystemet. Samtidig bliver du klædt på til at håndtere opsigelser både juridisk og i DataLøn.


Du lærer:

 • at håndtere sygdom og barsel korrekt i DataLøn
 • at udarbejde en barsels- og en sygefraværspolitik
 • hvordan du søger refusion under en medarbejders sygdoms- eller barselsperioder
 • at beregne sygeferiegodtgørelse
 • om optjening af ferie under barsel, og hvordan du håndterer det i DataLøn
 • at håndtere og indberette fratrædelsesgodtgørelse
 • om reglerne for og indberetningen af G-dage
 • at håndtere efterløn ved dødsfald.

Hvem er kurset til?

Du kan deltage på dette kursus, hvis du er ansvarlig for lønnen i virksomheden - uanset om du er helt ny eller har erfaring med løn - eller hvis du arbejder med HR eller personale.

Du behøver ikke at have et forudgående kendskab til HR og Dataløn, da vi sørger for at klæde dig på med en passende viden om løn og ansættelsesvilkår.


Indhold:

På kurset løser du forskellige opgaver i DataLøn, og du lærer at bruge de løndele, der har betydning for korrekt aflønning i forhold til sygdom, barsel og fratrædelse. Det gælder også i forhold til at anmelde sygdom og barsel korrekt og til tiden og at håndtere opsigelser bedst muligt i systemet.

Samtidig lærer du at sammensætte en ansættelseskontrakt eller en politik på de rigtige vilkår - alt afhængig af hvilken type medarbejder, der arbejder i virksomheden. Dette er med til at sikre, at både du og medarbejderen kender vilkårene, inden situationen med fraværet opstår.

På kurset vil vi veksle mellem indlæg, dialog og arbejde med relevante cases, så du lærer at omsætte den nye viden til praksis - og er klar til at arbejde videre, når du er tilbage på kontoret.


Hvem underviser, og hvordan deltager du?

På kurset møder du vores eksperter i Dataløn, som har en lang erfaring med at bruge, rådgive om og undervise i lønsystemet. De har fokus på at gøre dit arbejde nemt og effektivt, så du får mere tid til alle de andre arbejdsopgaver, der fylder i din hverdag.

Derudover møder du også DataLøns juridiske team for ansættelsesret, som står for den del af undervisningen, der handler om HR og personale. De har erfaring med at rådgive og være sparringspartner inden for alle problemstillinger, der handler om at have medarbejdere. De lægger vægt på at gøre HR-juraen konkret, så den kan håndteres i praksis i virksomheden.


Hvis du deltager på et webinar, får du en mail dagen før med link og vejledning til, hvordan du logger på webinaret


Når du tilmelder dig, accepterer du, at Visma DataLøn og ProLøn A/S behandler dine personoplysninger i forbindelse med din tilmelding.

Visma DataLøn A/S er dataansvarlig for behandling af følgende personoplysninger, når du tilmelder dig vores kurser:

 • Dit navn, e-mail og telefonnummer
 • Hvilken virksomhed du arbejder i (virksomhedsnavn og CVR-nummer)

Vi behandler disse oplysninger for at administrere din deltagelse på kurset.

Tilmelder du dig et webinar, gør vi dig opmærksom på, at du skal indtaste dit navn for at kunne deltage. Det betyder, at andre deltagere i nogle tilfælde vil kunne se dit navn.

Du kan læse meget mere om Visma DataLøns behandling af personoplysninger her.


Bemærk, at alle priser er uden moms. Husk, at kurser er fradragsberettiget.

Varighed: Heldags kursus


Har du spørgsmål så kontakt os på
72279002
kursus@dataloen-proloen.dk

1. Vælg dato

 • Tidspunkt
  By
  Pris
  Status
 • 13. oktober 2022
  09:00 - 15:00
  PHARMAKON A/S Milnersvej 42
  3400 Hillerød
  4995,00
  Ledige Pladser

2. Registrer deltager

3. Betaling af faktura

:   
,

4. Bemærkning